Zo nu en dan zetten we graag onze lokale energiehelden in het zonnetje. Misschien heb je ze al eens gespot op onze website, onder ‘Energiecollectieven in het zonnetje’: Powered by Hattem, Zonnepark Welschap en Coöperatie Noaber Energie. Drie lokale energiecollectieven die gebruikmaken van Voorstroom en die we graag in de spotlight zetten.

Powered by Hattem

Powered by Hattem is een coöperatie in Hattem die door middel van postcoderoosprojecten werkt aan verduurzaming. De stroom die de panelen opwekt wordt (in)direct aan de verbruiker of aan een energiebedrijf verkocht. Leden zijn inwoners, bedrijven of instellingen uit Hattem. Het streven: Hattem in 2030 zelfvoorzienend maken op energiegebied.

Hattem | 95+ leden | poweredbyhattem.nl

Zonnepark Welschap

Zonnepark Welschap is opgezet in 2019 voor omwonenden van Vliegbasis Eindhoven die graag willen bijdragen aan een duurzame opwekking van energie, maar geen zonnepanelen op eigen dak willen of kunnen plaatsen. Coöperatie Zonnepark Welschap werkt via de zogenoemde postcoderoosregeling. Dit doen ze in samenwerking met onder andere Voorstroom.

Eindhoven | 900+ leden | zonneparkwelschap.nl

Coöperatie Noaber Energie

Coöperatie Noaber Energie is opgericht om Bathmen voortvarend te verduurzamen. Met postcoderoosprojecten stimuleren ze de opwekking van zonne-energie op boerendaken. Er loopt een project waarbij mest van veehouderijen vergist zal worden tot biogas. Een zonnepark met 41.000 zonnepanelen wordt voorbereid en belangstelling voor een elektrisch deelauto-project wordt gepeild.

Bathmen | 95+ leden | noaberenergie.nl

Meer collectieven of ook in de spotlight?

Benieuwd naar lokale duurzame energiecollectieven en projecten in de buurt, om van elkaar te kunnen leren of om bij aan te kunnen sluiten? Ga naar onze energiecollectievenkaart! Ook uitgelicht worden op onze site en social media kanalen? Neem contact met ons op; we delen graag goede initiatieven en voorbeelden! Lokaal energiecollectief en benieuwd naar Voorstroom? Ook dan denken we natuurlijk graag mee. Zie Voor collectieven.

Published On: 17 januari 2020Categories: Algemeen, Collectieven, EnergienieuwsViews: 1665

Goed nieuws! Voorstroom is nu ODA

Sinds november 2023 is Voorstroom een ODA. ODA staat voor Overige Diensten Aanbieder. Wat dat inhoudt en wat dit betekent voor gebruikers van Voorstroom leggen [...]

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Door je in te schrijven bevestig je dat we je ongeveer 4 keer per jaar een nieuwsbrief mogen sturen met de laatste ontwikkelingen en updates.