Voorstroom:

Collectief goed geregeld met Voorstroom

Professioneel online beheer en zóveel meer

Energiecollectief goed en professioneel geregeld, met kansen voor groei en ontwikkeling: dat en meer bieden we je met Voorstroom. Samen met lokale energiecollectieven en energieleveranciers hebben we online software ontwikkeld voor beheer, professionalisering en groei van collectieven, leden en klanten.

Voorstroom is geschikt voor collectieven van twee tot duizenden leden en biedt een professionele oplossing voor elke fase, van opstart tot beheer en doorgroei. Het CRM (Customer Relationship Management) vormt samen met enkele modules de basis. De keuzemodules zijn optioneel.

Dit biedt Voorstroom

Meer inzicht en koppeling

Voorstroom heeft een koppeling met alle (slimme) meters voor groot- en kleinverbruik. De hoeveelheid geproduceerde energie wordt automatisch bijgewerkt en verrekend over de deelnames. Hieruit volgen handige rapportages en visualisaties.

Meer structuur

Voorstroom biedt een structuur en leidraad in de (administratieve) processen van energiecollectieven, klein en groot. Beheerders ontvangen reminders en instructies om belangrijke handelingen uit te voeren.

Hogere betrokkenheid

Deelnemers kunnen toegang krijgen tot de app om hun deelname in een opwekproject dagelijks te volgen. Via (push)notificaties kan het energiecollectief berichten sturen naar deelnemers om ze te informeren en te activeren.

Beter samenwerken

Alle belangrijke gegevens en data zijn centraal vastgelegd. Verantwoordelijkheden zijn zo makkelijk over te dragen. Voeg onbeperkt (mede)beheerders toe in verschillende rollen en met rechten die passen bij de toegekende verantwoordelijkheden.

Meer informatie?

Bekijk de tarieven

Deelnemen aan collectief?

Lees meer

Zo werkt Voorstroom

Online beheer en zóveel meer

Met Voorstroom beheer je je energiecollectief op een professionele manier. Zo houd je de zaken op orde en creëer je kansen voor groei. De software is ontwikkeld in samenwerking met lokale energiecollectieven en energieleveranciers en is geschikt voor collectieven van twee tot duizenden leden. Voorstroom biedt een oplossing voor elke fase, met een basismodule en keuzemodules.

Voorstroom basismodule

Onze online beheersoftware bestaat uit de volgende modules:

De CRM-module vormt de basis van Voorstroom. Het is volledig toegespitst op energiecollectieven, deelnemers en klanten. Leg met deze module relatiegegevens en contactmomenten vast om de basis goed op orde te krijgen en te houden.

Registreer met deze module gegevens van projecten, deelnemers en andere betrokkenen. Ook in deze module: geautomatiseerde verrekening van de verdiensten, met onder andere teruggave energiebelasting. Met ondersteuning voor complexe participatiemodellen en productstructuren: certificaat, obligatie, (duurzaamheids)lening en combinaties.

Als collectief krijg je toegang tot het (online) dashboard voor beheer van alle gegevens. Met behulp van rapportages en visualisaties krijgen beheerders bovendien zicht op onder andere resultaten en participaties. De (meet)data wordt dagelijks bijgewerkt.

Als (mede)beheerder van een collectief maak en verstuur je met deze module facturen. Ook is er de mogelijkheid om een export van de verstuurde facturen te genereren voor de boekhouding.

Voorstroom keuzemodules

Je kunt Voorstroom uitbreiden met de volgende modules:

Deelnemers kunnen toegang krijgen tot de Voorstroom App om hun deelname in een opwekproject dagelijks te volgen en wijzigingen door te geven. Als beheerder kun je via notificaties leden informeren en activeren.

Deze module neemt werk uit handen voor energieloketten. Voorstroom stroomlijn en vereenvoudigt de processen en aanvragen voor producten en diensten die binnenkomen bij het energieloket. Het biedt overzicht over alle lopende en afgehandelde aanvragen. de module zorgt voor een optimale samenwerking en communicatie binnen de eigen organisatie en met externe partijen zoals gemeentes.

Deze module biedt ondersteuning in het volledige inschrijfproces. Inclusief inschrijfformulier voor de eigen website, inzicht in investeringen en opbrengsten en automatisering van het ondertekenen en bewaren van overeenkomsten.

Met deze module begeleid je het hele proces voor het afsluiten van een productieperiode van een postcoderoos- of SCE-project. Maak de administratie compleet, genereer en verstuur verklaringen, betaal deelnemers uit en informeer deelnemers over het project.

Interesse? Bekijk de demo en onze tarieven

Enthousiast? Ga direct naar registreren

Deze collectieven gingen je voor:

Loading...

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en updates: