Als een vis in het water, vól met ambitie en energie. Zo voelde Team Voorstroom zich vrijdag 29 november tijdens het HIER opgewekt event. We hebben ons groen en fruitig gepresenteerd vanuit onze stand bij Greenchoice en verzorgden samen met LochemEnergie een deelsessie over hoe als energiecollectief de stap naar professionalisering en opschaling te maken. Graag blikken we nog even terug, met verderop ook de presentatie en een impressie in beeld.

Vol enthousiasme

Het HIER opgewekt event is het grootste landelijke evenement op gebied van lokale duurzame energie. De dag startte met een plenair programma, samen met alle 800 deelnemers en bezoekers. Dat de mannen van Voorstroom er zin in hadden, was al snel duidelijk. Team Voorstroom was goed in beeld én goed hoorbaar, bij het ‘rondje provincies’ vanuit de dagvoorzitter (zie ook foto). Al met al kijken we terug op een erg geslaagde dag. Voor we het vergeten: speciale dank aan Greenchoice en in het bijzonder Paul Stolte en LochemEnergie!

Kennissessie met LochemEnergie

Samen met energiecollectief LochemEnergie (ruim 900 leden) verzorgden we een kennissessie over hoe energiecollectieven de stap naar professionalisering en opschaling kunnen maken. Paul Stolte (LochemEnergie) en Marco Scholten (Voorstroom) bespraken welke tools en samenwerkingspartners kunnen ondersteunen bij beheer van leden, producten en processen. Paul vertelde bovendien over de ontwikkeling van LochemEnergie en over hun ervaring met Voorstroom. De sessie is goed bezocht en goed ontvangen. Extra leuk was dat er een aantal enthousiaste gebruikers van Voorstroom in de zaal zaten die zeer tevreden bleken met de ondersteuning van Voorstroom.

In gesprek met collectieven

Voorstroom is tot stand gekomen in samenwerking met enkele energiecollectieven en bovendien vormen de wensen van collectieven een belangrijke rol in onze (continue) doorontwikkeling. Tijdens HIER opgewekt zijn we veel in gesprek geweest met bestaande collectieven en met (voor ons) nieuwe collectieven. Het was bovendien erg waardevol én leuk om gebruikers van Voorstroom ‘live’ te ontmoeten. De hele dag door liep het af en aan bij de Voorstroom-stand. We zijn nog wel even zoet om aan al deze gesprekken opvolging te geven, maar we kijken uit naar de mogelijkheden en kansen die dit kan bieden.

Lokale Energie Monitor 2019

De resultaten van de (jaarlijkse) Lokale Energie Monitor 2019 werden gepresenteerd. Een van de uitkomsten: 70% groei in duurzame energie door burgercollectieven in 2019! Siward Zomer (Energie Samen) reageerde op de resultaten: “We hebben de groeicurve al ingezet, dus komende jaren verwacht ik exponentiële groei.” Daar sluiten wij ons natuurlijk volledig bij aan, gezien onze visie en missie: de lokale duurzame energietransitie versnellen door lokale energiecollectieven digitaal te ondersteunen en te professionaliseren. Ons ultieme doel: iedereen in staat stellen een energiecollectief te starten en te laten groeien.

Zie ook

Published On: 16 december 2019Categories: Algemeen, Collectieven, Energienieuws, Zakelijke marktViews: 936

Goed nieuws! Voorstroom is nu ODA

Sinds november 2023 is Voorstroom een ODA. ODA staat voor Overige Diensten Aanbieder. Wat dat inhoudt en wat dit betekent voor gebruikers van Voorstroom leggen [...]

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Door je in te schrijven bevestig je dat we je ongeveer 4 keer per jaar een nieuwsbrief mogen sturen met de laatste ontwikkelingen en updates.