Uit een vergelijking van acht administratie-softwarepakketten is Voorstroom naar voren gekomen als beste pakket voor automatisering van de administraties van energiecollectieven. Vooral de uitgebreide functionaliteit en geboden ondersteuning gaven de doorslag in het onderzoek. Daar zijn we natuurlijk trots op!

Verkenning acht pakketten

Het onderzoek is uitgevoerd door Martijn Oudshoorn van MSO energie & duurzaam advies (hierna MSO), in opdracht van LochemEnergie. Dit in de zoektocht naar een administratie softwarepakket voor de energiecoöperatie. Na een eerste verkenning van acht pakketten (mrt. 2019) is een vergelijking gemaakt (sept. 2019) tussen de twee best passende pakketten volgens MSO: Voorstroom en Econobis. Vooral de uitgebreide functionaliteit en ondersteuning maakte dat Voorstroom naar voren kwam als beste pakket. Dit onder meer door de uitgebreide ondersteuning, gratis inschrijfmodule voor lokale energieprojecten, bescherming van persoonsgegevens, kleine slimmigheden, korte ontwikkelsprints en meedenken met de energiecollectieven.

Samen ontwikkeld

De cirkel is rond. LochemEnergie is vanaf de start van Voorstroom betrokken bij de ontwikkeling van Voorstroom, samen met andere collectieven. De online beheersoftware van Voorstroom is volledig afgestemd op de eindgebruikers (collectieven en deelnemers) en daarmee een collectief product. Ook de doorontwikkeling geschiedt in nauwe afstemming en samenwerking met energiecollectieven.

Lees het rapport hier: Voorstroom & Econobis: Een vergelijking van administratie softwarepakketten voor energie collectieven’ (MSO energie & duurzaam advies, 20 sept. 2019, in opdracht van LochemEnergie) 

Voorstroom zelf ook ervaren? Bekijk onze Demoregistreer gratis of neem contact op.

By Published On: 1 november 2019Categories: Algemeen, Collectieven, EnergienieuwsViews: 434

Zonnepanelen voor de kleine portemonnee

Sinds 2017 ondersteunen wij als Voorstroom energiecoöperaties om hen met ons software-platform op weg te helpen in de energietransitie. Dit doen met veel trots, maar [...]

Verschuiven productieperiode

Sommige coöperaties hebben een productieperiode die niet gelijk loopt met het kalenderjaar of verschillende projecten met verschillende productieperiodes. Dit is soms onhandig, gelukkig maakt de [...]

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en updates: