De oude postcoderoos regeling mag dan vervangen worden door een nieuwe regeling, de reeds actieve projecten blijven gewoon volgens de oude regeling werken. De oude postcoderoos regeling blijven wij dan ook actief ondersteunen, zoals rondom de overstap van energieleverancier. Hierover is afgelopen jaar veel te doen geweest en de Belastingdienst heeft daar een brief over gestuurd naar alle coöperaties. Daarin staat dat de Belastingdienst het volgende heeft besloten:

Indien een lid van de coöperatie gedurende de periode van twaalf kalendermaanden […], elektriciteit afneemt van meerdere leveranciers, wordt de hoeveelheid opgewekte elektriciteit […], voor de verschillende leveranciers toegerekend op basis van tijdsevenredigheid, dan wel op basis van de werkelijk opgewekte hoeveelheid elektriciteit.

Kortom: als een lid overstapt van energieleverancier moet de opwek gesplitst worden en moeten er twee ledenverklaringen opgesteld worden. In Voorstroom hebben we het daarom mogelijk gemaakt deze splitsing te maken. Automatisch gaan we uit van een splitsing op basis van tijdsevenredigheid.

Hierboven staat een voorbeeld van een splitsing op basis van tijdsevenredigheid per 1 september.  

Een splitsing op basis van de werkelijk opgewekte hoeveelheid elektriciteit kan handmatig gemaakt worden in het csv bestand dat gegenereerd wordt bij het proces van het maken van de ledenverklaringen. Ook als een participant gedurende de productieperiode overstapt van leverancier en je tussentijds een ledenverklaring naar de oude leverancier stuurt op basis van de werkelijk opgewekte hoeveelheid energie kan je dit noteren en handmatig verwerken in het csv bestand zodra je die hebt gegenereerd.

Published On: 21 mei 2021Categories: Algemeen, Collectieven, Postcoderoosregeling, ProductupdatesViews: 1751

Goed nieuws! Voorstroom is nu ODA

Sinds november 2023 is Voorstroom een ODA. ODA staat voor Overige Diensten Aanbieder. Wat dat inhoudt en wat dit betekent voor gebruikers van Voorstroom leggen [...]

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Door je in te schrijven bevestig je dat we je ongeveer 4 keer per jaar een nieuwsbrief mogen sturen met de laatste ontwikkelingen en updates.