Amsterdam is de eerste gemeente in Nederland die een conceptstrategie presenteert, aansluitend op het Klimaatakkoord. Ze zetten met hun Regionale Energie Strategie vooral in op zonne-energie. Dit met het motto ‘geen dak onbenut’. Een mooie en vooral belangrijke ontwikkeling om de lokale duurzame energietransitie te versnellen. Vanuit de samenwerking tussen Voorstroom en Ecostroom is onder andere de Westergasfabriek voorzien van ruim duizend zonnepalen, verenigd in een collectief.

Ruim duizend panelen op Westergasfabriek

Energiepanelen op grote daken blijken de meeste potentie te hebben, blijkt uit onderzoek van Gemeente Amsterdam. Ecostroom zet zich hiervoor al jaren succesvol in binnen Amsterdam en omstreken. De verduurzaming van de Westergasfabriek is slechts een van de projecten die zij als energiecollectief gerealiseerd hebben. Het dak van de Gashouder ligt vol met ruim duizend zonnepanelen (video). Dit is in nauwe samenwerking met de buurt en omgeving tot stand gekomen; niet alleen voor draagvlak maar ook voor participatie in collectieve opwek. Benieuwd naar meer projecten en collectieven in Amsterdam? Bekijk dan de Energiecollectievenkaart.

Samenwerking Voorstroom en Ecostroom

Ecostroom werkt al vanaf de start met Voorstroom. Ze maken gebruik van het volledige pakket, van basismodule en CRM tot keuzemodules voor Postcocederoos, aanvragen en de App voor deelnemers. Door de software van Voorstroom kan Ecostroom focussen op bestaande projecten en realisatie van nieuwe projecten. Ecostroom is bovendien een belangrijke samenwerkingspartner van Voorstroom. Zij hebben onder andere deelgenomen aan de Postcoderoos-pilot en denken nog altijd mee over doorontwikkeling.

Versnellen en kansen benutten

Missie van Voorstroom is samen de lokale energietransitie versnellen. Dit door lokale energiecollectieven digitaal te ondersteunen en te professionaliseren. We willen iedereen in staat stellen een energiecollectief te starten en te laten groeien. Ook zijn we schakel tussen collectieven, zakelijke markt en andere belanghebbenden. Weten of we iets voor elkaar kunnen betekenen? We denken graag mee of brengen je graag in contact met relevante partijen.

Bron: NOS.nl

Published On: 3 maart 2020Categories: Algemeen, Collectieven, Energienieuws, Zakelijke marktViews: 1660

Goed nieuws! Voorstroom is nu ODA

Sinds november 2023 is Voorstroom een ODA. ODA staat voor Overige Diensten Aanbieder. Wat dat inhoudt en wat dit betekent voor gebruikers van Voorstroom leggen [...]

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Door je in te schrijven bevestig je dat we je ongeveer 4 keer per jaar een nieuwsbrief mogen sturen met de laatste ontwikkelingen en updates.