Selecteer een pagina

Vorige week tekende Rijn en IJssel Energiecoöperatie een samenwerkingsovereenkomst met Voorstroom. Marco Scholten, oprichter Voorstroom: “We zijn erg blij met deze samenwerking. Rijn en IJssel Energiecoöperatie is een ambitieuze coöperatie. Zo openen zij in 2019 hun eerste windpark, maar hebben al aangegeven dat er meer zullen volgen. Verder zijn ze bezig met verschillende zonprojecten en zijn ze wederverkoper van groene stroom en bosgecompenseerd gas van Greenchoice. Mooi om deze coöperatie in hun ambities te mogen ondersteunen!”

Rijn en IJssel Energiecoöperatie
Rijn en IJssel Energiecoöperatie is dé energiecoöperatie van Arnhem en omgeving. Zij willen van duurzame energie een streekproduct uit de Rijn-en-IJssel-regio maken. De coöperatie werkt hierbij samen met lokale bedrijven en particulieren aan energiebesparing en jagen projecten aan die de keuze voor duurzame energie van eigen bodem gemakkelijk maken. Coöperatieve samenwerking en lokale, schone, betaalbare energie voor iedereen zijn daarbij het uitgangspunt.

Postcoderoosprojecten
Rijn en IJssel Energiecoöperatie is bezig met de ontwikkeling van verschillende postcoderoosprojecten. Ook zijn er projecten voor collectieve opwek met andere participatievormen in voorbereiding. Er hebben al veel mensen interesse getoond voor deelname in de projecten. Daarnaast heeft de coöperatie, in de rol van wederverkoper van groene energie, te maken met klanten die de energie afnemen. Al met al zijn het veel contacten die moeten worden onderhouden en vastgelegd om een hoog serviceniveau te garanderen. Om dit beheersbaar te houden voor de (vrijwilligers)organisatie is verregaande automatisering nodig, hierin voorziet Voorstroom middels CRM functionaliteiten. Verder krijgen deelnemende leden o.a. inzicht in hun eigen deelname via de App. Zij kunnen zelf wijzigingen doorvoeren in hun persoonlijke gegevens. De coöperatie gaat ook gebruik maken van de inschrijfmodule van Voorstroom voor de werving van participanten in de nieuwe projecten.

Meer weten?
Meer weten over Rijn en IJssel Energiecoöperatie? Kijk dan op hun site