Selecteer een pagina

Voorstroom heeft vanochtend de eerste kaart van Nederland gelanceerd, waarop alle energiecoöperaties in Nederland op een overzichtelijke manier worden weergegeven. Niet alleen is op deze kaart te zien, hoeveel energiecoöperaties er zijn en waar zij zich bevinden, maar ook zijn er standaard een aantal basisgegevens zichtbaar: naam, plaats en jaar van oprichting. Marco Scholten, oprichter van Voorstroom: ‘Het verbaasde ons dat deze kaart nog niet bestaat, omdat veel partijen er belang bij kunnen hebben. Daarom hebben we besloten deze zelf te maken. We zijn erg blij met het resultaat!’

Voordelen
Deze kaart biedt voordelen aan verschillende partijen. Zo geeft het mensen die geïnteresseerd zijn om zich aan te sluiten bij een coöperatie, inzicht in de mogelijkheden in hun buurt.
Daarnaast is het een uitgelezen kans voor de al bestaande coöperaties om via dit kanaal extra verkeer naar hun website te genereren. Ook kunnen zij op deze manier zien hoe de markt zich ontwikkelt en waar hun collega-coöperaties zich bevinden waarmee ze mogelijk kunnen samenwerken of kennis uitwisselen.
Andere marktpartijen betrokken bij de lokale duurzame energietransitie kunnen ook hun voordeel halen uit deze kaart.

Gratis aanmelden
De data is afkomstig uit de Lokale Energie Monitor 2018 van HIERopgewekt aangevuld met data van de energiecoöperaties die zich bij Voorstroom hebben aangemeld.
Staat uw coöperatie er nog niet bij omdat deze onlangs is opgericht of wilt u gegevens toevoegen? Neem dan contact op met Voorstroom via info@voorstroom.nl of 085 130 5978. Er zijn geen kosten verbonden aan uw aanmelding of het aanvullen van uw gegevens.