Selecteer een pagina

Sinterklaas is voorbij, dat betekent dat het einde van het jaar ook weer in zicht is. Voor veel coöperaties met een postcoderoosproject dé tijd om de productieperiode af te sluiten en de administratie op orde te maken. Ook het indienen van een verzoek bij de energieleveranciers van de participanten om de postcoderoosregeling toe te passen moet worden geregeld. Daarvoor is het o.a. nodig om te weten bij welke energieleverancier elke participant zit. Dit gaat in de praktijk vaak mis en is een tijdrovende bezigheid voor de (administratief) beheerder. Met vertraging in de doorlooptijd voor terugbetaling van de energiebelasting tot gevolg.

Selfserviceportaal Voorstroom
Voorstroom heeft een selfserviceportaal ontwikkeld waar de participant deze informatie zelf kan doorgeven. De coöperatie verstuurt een verzoek om dit door te geven via een Notificatie, deze is leesbaar in onze App en via e-mail. Het doorgeven is heel eenvoudig en kost de participant één minuut. Het bespaart de beheerder daarentegen veel tijd. En is zeker onmisbaar voor de grotere coöperaties met veel leden.

Binnenkort online: portaal voor energieleveranciers
Momenteel werken we hard aan een portaal voor energieleveranciers om de verzoeken voor toepassing van de regeling in te zien en als behandeld aan te merken. Dit portaal werkt via een beveiligde verbinding en is een veel beter alternatief dan e-mail, dat (standaard) niet veilig is. Daarnaast wordt de coöperatie op de hoogte gehouden van de inzage en afhandeling van het verzoek. Een veel terugkomende opmerking van coöperaties is dat zij na het versturen van het verzoek geen idee hebben van de afhandeling bij de energieleveranciers. Dit wordt met het nieuwe portaal voor een groot deel ondervangen.