Selecteer een pagina

ICT-vakblad Computable heeft de Virtuele energiemarktplaats van Hanzenet, LochemEnergie en Greenchoice genomineerd voor de Computable Awards 2018. Vandaag verscheen er een artikel en filmpje op de site van Computable over de nominatie van de Virtuele energiemarktplaats en hoe zij testen met blokchain. Wij zijn, als één van de oprichters van Hanzenet, erg trots op deze nominatie.

Virtuele energiemarktplaats
De virtuele energiemarktplaats is een peer to peer marktplaats voor het opwekken en delen van energie en maakt gebruik van blokchain. Lokaal vraag en aanbod worden bij elkaar gebracht door productie, opslag, consumptie en netwerkcapaciteit slim op elkaar af te stemmen. Mensen gaan onderling energietransacties aan zonder tussenkomst van een energieleverancier. Energie neutrale wijken, dorpen en steden worden hierdoor gefaciliteerd en gestimuleerd om zelfvoorzienend te zijn.

Stemmen
Stemmen op de Virtuele energiemarktplaats kan nog tot en met 7 oktober! De winnaar wordt bekend gemaakt op 30 oktober.